Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPreaups de Dinha

Un Airbus A320 s’es escrachat sul Pueg dels Tres Evescats

Anava de Barcelona a Düsseldorf. Lo president de França, François Hollande, a confirmat que i a pas cap de subrevivent

| La Provence
Un Airbus A320 s’es escrachat aqueste dimars dins los Alps occitans, sul Pueg dels Tres Evescats, entre los Prealps de Dinha e Ubaia, dins la nauta val de Blèuna. L’avion s'èra enaurat a Barcelona (Catalonha) a 10h25, anava a Düsseldorf (Alemanha) e, aperaquí a 11h, a desaparegut del radar.
 
L’avion es de la companhiá German Wings, una filiala low-cost de Lufthansa. Segon çò que rapòrta La Provence, i auriá 148 personas a bòrd, dont 142 passatgièrs e 6 membres de l'esquipatge.
 
Lo president francés, François Hollande, a declarat que i a pas cap de subrevivent.





Telefòn d’atencion als parents de las victimas: 0049 80 011 335 577.


Podètz seguir las informacions en dirècte sus La Provence, e tanben sus Twitter:


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

reborsier
4.

"Vers Barcilouneto tendraman
Barciloun'el prat se reviro."

  • 0
  • 0
francesc mallorca
3.

Los ordinadors de vol quan es congela lo sensor d'altura, envia dades errònies al ordinador, aleshores l'avion comença a baixar cada minut mil metres, no hi ha pas manera d'aturar la baixada perquè l'ordinador de vol és el que porta l'avion. L'única causa que es pot far, es desconnectar l'ordinador de vol, e tornar-lo connectar. Putades que passen amb los ordinadors quan en loc de ser una ajuda per las personas son los que comanden. Tamben a passat amb vaissels dirigits per ordinadors de navegacion, quan s'espenhan, la única causa que es pot far es desconnectar-lo e controlar lo timó e las màquines manualment. Los putas ordinadors !

  • 3
  • 0
antalya apraquital
1.

Vèire lo trafec dels avions :

Dins lo mond : prumièra mapa

Dins europa seconda mapa.
Se picatz sus un avion vesetz lo type d'avion e demain d'ont ven.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article